Jeugdige onbezonnenheid
Jeugdige onbezonnenheid

Jeugdige onbezonnenheid

De 50-jarige rijervaring heeft me geleerd om me niet meer druk te maken om mensen die de verkeersregels niet uitvoeren waar ze voor bedoeld zijn. Het gebeurde de op korte tijd twee keer dat ik bijna betrokken werd bij een aanrijding door onervaren bestuurders, die denken dat ze hard door bochten kunnen scheuren en daarbij de macht over het stuur verliezen. De eerste keer was ik samen met mijn vrouw, dat liep overigens maar net goed af. Afgelopen week gebeurde het door een auto met twee jongens erin, die dachten dat ze de rotonde wel konden nemen zonder af te remmen of rekening te houden met andere bestuurders. Dit liep ook goed af, behalve voor de auto van de jongelingen en twee verkeerspalen, die dan gewoon dubbel klappen. Gelukkig geen persoonlijke schade denk ik dan maar, en wellicht leren ze er iets van.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Frank103

  Ik ga je berichtje doorsturen naar mijn zoon, die is ook van het soepele autorijden. Met flitsmeister aan, want je wilt er natuurlijk niet op aangesproken worden! Sinds een week heeft hij en eigen auto, uiteraard een VW Golf, een mooie auto. Hij heeft al binnen een week ontdekt dat benzine erg veel geld kost en dat de consumptie afhangt van de rechter voet, ik denk dat het dus wel goed komt met hem!

 2. Goede morgen Sjoerd, men vergeet vaak dat een ongeluk in een klein hoekje zit, je moet in het verkeer steeds alert blijven en je rijstijl aanpassen als dat nodig is wegens de drukte.

 3. logbankje

  Onverantwoordelijk gedrag, net wat Di Mario zegt.
  Ik nu ook stoer om met een hand aan het stuur, 300 Km te rijden en dan met je andere hand via je phone onemen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Men denkt niet aan een andere weg gebruiker die de dupe kan worden van deze soms zo gevaarlijke manoeuvres wat men doet. en ik denk niet echt dat men hiervan wat leert. Maar soms is het voor mijn man en mij ook wel angstig als we dit weer van dichtbij mee maken. Want wat aantal jaren terug hadden we door zo een ondoordachte actie weggebruiker niet zo een leuke ervaring en dat heeft ons wel wat angstig gemaakt en mij vooral. Gelukkig wel goed afgelopen maar wel meer op onze hoede nu hierdoor.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.