Botanisch tuin Kerkrade
Botanisch tuin Kerkrade

Botanisch tuin Kerkrade

bVision & Photography

Gisteren waren we met Jeslynn in de botanische tuin van Terwinselen (Kerkrade), het was nog mooi weer, dus ervan genieten. Ze hadden wel onweer gemeld, maar dat hoorde we pas toen we allang thuis waren. Het is een bezoek meer dan waard, om de conclusie maar alvast te geven. De tuin is aangelegd in 1939 op initiatief van het Fonds voor Sociale Instellingen (FSI) van de Staatsmijnen. Maar zeker mag niet vergeten worden dat de hele tuin eigenlijk op grond ligt die werd afgestaan door de parochie van Terwinselen. Na sluiting van de mijnen ging het even fout, de staatsmijn stootte alle vreemde bezittingen af. Uiteindelijk werd de gemeente eigenaar en gaf alles in beheer van de stichting botanische tuinen Kerkrade die er een bijzonder mooi stukje natuur van heeft gemaakt. Midden in de tuin staan enkele bijenkasten voor de bevruchting van allerlei mooie planten. Een heerlijk plekje…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.