Vakantie – Brugge 5 Historie
Vakantie – Brugge 5 Historie

Vakantie – Brugge 5 Historie

bVision & Photography

Weer thuis moet natuurlijk alles weer worden uitgezocht om u een beeld te geven wat we daar allemaal hebben gedaan. Op al die standaardfoto’s zit natuurlijk niemand te wachten, op deze ook niet iedereen, Maar wie zijn stad lief heeft moet er ook voor zorgen. Als je dan ook wat nieuws wil bouwen op een plaats waar dat nog kan, ga heel voorzichtig graven, zoals bij het oude Onze-Lieve-Vrouwe kerkhof. Daar zijn archeologen een deel daarvan, bestemd voor een nieuw ondergronds pompstation aan de Katelijnestraat met kwasten, veger en blik aan het opgraven. De stoffelijke resten van kistbegravingen, persoonlijke voorwerpen, resten van beschilderde grafkelders zijn al “boven water” gekomen. Hier zie je archeologen bezig met het voorzichtig blootleggen van enkele skeletten. Ik heb u gewaarschuwd voor de beelden. Maar wel goed dat men daar met grote zorgvuldigheid te werk gaat, zeker in zo’n oude stad

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. logbankje

  Het is wel goed dat men voor de bouw bodemonderzoek doet.
  Voor Lies is het een thuis wedstrijd.
  Nu zelf thuis aan de gang, na genieten. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Frank103

  Ik ben er na 15 jaar nog niet achter wat de blogbezoekers voorgeschoteld willen krijgen. Maar ik zie bij jou wel een duidelijke visie (vision?) Botjes voor de hond, zorgvuldig en coronaproof begraven. Hachelijk?

 3. Dag Sjoerd,

  ja… die beelden… heb ik hier in het centrum ook ooit eens gezien.
  Ik kan wel wat hebben hoor!

  tot over een week of 6!
  Een fijne zomer wens ik je toe…

  Groetjes, Marlou

 4. Goede morgen Sjoerd, goed dat er zorgvuldig mee om wordt gegaan. Het verleden kan ons veel leren en alle archeologische opgravingen vind ik altijd interessant Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 5. blijft bijzonder. Ze hebben het hier ook weleens gedaan in de binnenstad. En daarna weer dichtgegooid en er weer een marktplein van gemaakt. Bijzonder dat het zo lang bewaard blijft.

  Love as always
  Dimario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.