Vakantie Brugge 6 Renault Dauphine
Vakantie Brugge 6 Renault Dauphine

Vakantie Brugge 6 Renault Dauphine

Als ik dit zie loopt me het water in de mond, een echte schuurvondst en dat in het centrum van Terneuzen, zo maar in een etalage. Nu viel me in Terneuzen op dat ook daar de leegstand in de winkelstraten erg hoog is, en dan is opvulling op deze manier wel leuk natuurlijk. Het is een Renault Dauphine, waarvan het kenteken niet meer voorkomt in de archieven van het RDW. De Renault Dauphine werd gebouwd van 1956 tot 1967. en ik schat deze eerder in de buurt van 1956-1958 op basis van het kenteken.(sidecode 1 blauwe plaat). er zijn er maar liefst 2.1 miljoen exemplaren van geproduceerd. De 845 cc motor lag achterin. Er was ook een opgevoerde versie van in de handel, de Renault Dauphine Gordini. De luxe uitvoering werd Renault Dauphine Ondine genoemd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, daar zal wel wat kluswerk aan te doen zijn denk ik. Ik ken dat autootje nog van heel erg vroeger, toen had ik een oom die in zo’n wagentje reed. Zowel die oom als dat autootje zijn al lang verleden tijd. Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.