De Dodge Charger
De Dodge Charger

De Dodge Charger

bVision & Photography

Stel je deze foto’s eens voor in de kleur oranje en de cijfers 01 op de zijkanten, in de auto zitten dan Bo, Luke en Daisy en de auto heet General Lee. Dan hebben we het over de Dodge Charger. Op de foto gezet door Di Mario van het weblog Di Mario.info. We hebben het hier over de tweede serie Chargers, helemaal opnieuw ontwikkeld en standaard uitgerust met de 7,2 liter Magnum V8 met automatische drieversnellingsbak en versterkte wielophanging en remmen. De auto was zo goed dat er voor de verkrijgbare HEMI-motor weinig interesse was. Voor de rest is het een gigantische bak. Als je hierin rondrijdt, trek je aandacht en krijg je aandacht… En dan te bedenken dat deze auto inmiddels meer dan 50 jaar oud is. Niet te geloven toch.

 • Merk: Dodge
 • Kenteken: HH-84-08
 • Type: Charger
 • Kleur: blauw
 • Bouwjaar: 1970 (second generation)
 • Aantal cilinders: 8
 • Motorinhoud: 7200 cc
 • Brandstof: benzine/LPG

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Frank-103

  Ik vind het een geweldige wagen, echt voor de liefhebber. Ik had gelezen dat iemand zo’n oranje Dodge Charger uit de serie had gekocht en naar Nederland had gebracht, maar gek werd van de aandacht voor deze auto en hem toen blauw of groen heeft laten spuiten.

 2. logbankje

  De General Lee, nou zeker een leuke herinnering aan Daisy.
  Deze Dodge Charger staat er ook prachtig bij te glimmen. Hans

  @ net de Bankshow, bijdrage van je volgers,

 3. Het is niet echt een hebbeding, daarvoor is hij wat te groot voor mijn parkeerplaats en te duur voor mijn portemonnee. Maar dat neemt niet weg dat ik het een prachtige wagen vind, waar ik best eens een ritje mee zou willen maken. 🙂

 4. Wat een slagschip, je zult daarmee op de weg zitten, dat gaat nog wel, maar in de stad is het al lastiger en een parkeerplek lijkt me een probleem worden.
  Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.