Een trafo in Blerick-Hout
Een trafo in Blerick-Hout

Een trafo in Blerick-Hout

bVision & Photography

Jeanne van sjannesblog trof dit beschilderde trafohuisje met daarop Chriet Titulaer aan in zijn geboortedorp, Blerick-Hout. Het staat aan de Alberickstraat, tegenover sporthal Muspelheim. Het is door de gemeente Venlo, waar Blerick onder valt aangebracht als Hommage aan deze bekende sterrenkundige, televisiepresentator en populair-wetenschappelijk schrijver. De Mural is gemaakt door Jos Hoppenbrouwers, en was het eerste trafohuisje dat een modern uiterlijk kreeg. Chriet Titulaer sterf op 73 jarige leeftijd in Driebergen(†2017).

Ik hoor u denken, en dat huisje ernaast dan. Dat ziet u woensdag bij de murals terug, dat is namelijk geen trafohuisje maar een Gasverdeelstation.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, de sterrenlucht is mooi en zou dat ook zonder Chriet erbij mooi zijn. Dat oog ook, maar bij dat oog had van mij niet de rest van dat gezicht erbij gehoeven maar dat zijn dingen die door de schilder worden gewild, In iedere geval zijn de huisjes er wel mooier op geworden vind ik.

  2. Ik vind de murals in deze een stuk interessanter dan de huisjes. Electra of gas, maakt me dan niet uit. Ze zijn gewoon prachtig bewerkt door Jos Hoppenbrouwers. Geen idee of hij ze beiden gedaan heeft, daar ga ik maar even vanuit.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.