Het gele teken…
Het gele teken…

Het gele teken…

En dan krijg ik zomaar van mijn Belgische vriend Luc, een strip toe gestuurd. Niet zomaar een strip, maar het beste stripverhaal ooit. Het is geschreven door E.P. Jacobs en gaat over kapitein Francis Blake en Professor Philip Mortimer, op jacht naar het gele teken. Ik mocht niet spieken maar moest het van voor af aan lezen. Het heeft met alle perikelen van de afgelopen weken tot in het afgelopen weekend geduurd voordat ik het uit had. Ik ben twee keer overnieuw begonnen om toch in het verhaal te blijven. En ik geef de Belgen gelijk. Het is de beste strip die ik ooit heb gelezen, niet alleen het verhaal, maar zeker ook de prachtige tekeningen die met de gebruikte kleuren de sfeer duidelijk laten overkomen. Het hele verhaal speelt zich af in het Londen van vlak na de tweede wereldoorlog en heeft een beetje het karakter van een horrorfilm. meer vertel ik er niet over, want dan verraad ik teveel…
Er zit een maar aan het verhaal, als je het uit hebt wil je het vervolg ook lezen, en wat er voor komt. Het oorspronkelijke stripverhaal is in 1952 uitgebracht, en het album is uit 1954…
Dank je wel Luc, je had gelijk.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. logbankje

    Luc is wel een kenner van de Belgische stripboeken. Hans

    Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
    Volgende week komt er een reactie in de vergadering, er werd gelijk een sex on the beach voor je bereid.
    De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.