Analog Photo Marathon in PAND
Analog Photo Marathon in PAND

Analog Photo Marathon in PAND

bVision & Photography

De uitdaging:
Een zwartwit fotorolletje, een analoge camera en 24 uur de tijd om 36 foto’s te maken zonder dat je het resultaat kunt zien.
De fotografen:
12 fotografen togen een dag door Heerlen om de foto’s te maken. Uiteraard een spannende aangelegenheid. Je levert je rolletje in en that’s it.
Het resultaat:
Afgelopen weekend bezocht ik de expositie van het resultaat van dit experiment in PAND aan de Promenade in Heerlen. Mooie foto’s, wat mindere foto’s. unieke foto’s. Men had ervoor gekozen om de zaal uit te rusten als een doka, alles met een achtergrond van rood licht. met aan de wand de uitwerking van de ontwikkelde foto’s zoals een fotorolletje. Bij de entree kreeg je een loep met verlichting mee om toch alles goed te kunnen zien. Alweer een ervaring rijker. Je kon er ook een fotoboek bij kopen van “Heerlen Fotozine” over de expositie met foto’s op A5 formaat voor een redelijke prijs. De entree was gratis en het fotoboek kostte 8 Euro, de winst gaat naar het Toon Hermans Huis Parkstad. Best te doen en zeker voor herhaling vatbaar. Jammer dat het alleen maar in het weekend was.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Frank103

    Ik heb mijn Pentax Me Super en een Pentax Me met bijbehorende lenzen nog op zolder liggen, nieuwe knoopcel voor de lichtmeter erin en dan zouden ze het nog goed moeten doen! Erg leuke opdracht lijkt me!

  2. logbankje

    In de analoge foto tijd was een foto maken nog een verrassing.
    Zelf ontwikkelen, zelf nooit gedaan, maar op de LTS moesten we donkere kamer schakelingen tekenen. Hans

    @ Goed idee van Woodstock, ik ga kijken wat ik aan muziek heb en anders opzoek.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.