De Dobbeltuin(1)
De Dobbeltuin(1)

De Dobbeltuin(1)

bVision & Photography

Soms moet je even je geest leegmaken en waar kan dat beter dan in de tuin, nee niet in mijn tuin, al zou dit voor mij een ideale tuin zijn, maar in de Dobbeltuin, gelegen in de Heerlense wijk Meezenbroek. Een tuin gelegen op een stukje grond wat al voor alles gebruikt was, maar toch het meest voor (illegaal) storten van vuil. Een initiatiefgroep met als coördinator Leo de Groot ontfermde zich er over en maakte er een fantastische permacultuur-proeftuin van. Tuinieren op permacultuurbasis is samenwerken met de natuur, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën zoals kunstmest of bestrijdingsmiddelen. De natuur wordt als voorbeeld genomen. Oftewel laat de natuur zijn gang maar gaan, bijsturen mag, je wil tenslotte ook oogsten, maar daar blijft het bij. Ik plaats in een kleine reeks iedere keer een aantal foto’s. En later ook het verhaal hoe ik er in betrokken raakte.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

  1. logbankje

    De Dobbeltuin is een heel mooie aanwinst voor de omgeving, beter dan afval storten.
    Toch mooi dat er altijd weer mensen zijn die in oplossingen denken. Hans

    @ Staat nu online, kreeg al op mijn kop van Oma.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.