Citroën Ami 8
Citroën Ami 8

Citroën Ami 8

bVision & Photography

En dan rij je even naar de pedicure en staat dit zomaar langs de weg op me te wachten, een heuse Citroën Ami. Daar stop ik uiteraard voor. Want als je op tijd vertrekt heb je ook ruimte om even te stoppen. En zeg nou zelf, is het geen beauty…. In Frankrijk noemde ze dit ook wel een middenklasser in die tijd. Als je dan nagaat dat de opvolger de Citroën Visa was weet je het wel. Toch had deze auto wel wat. Eigenlijk was het een aangeklede 2CV, de bekende Eend, hij stond namelijk op het chassis van de Eend. De Citroën Ami werd dan ook wel aangeduid als de 3CV. Maar goed, het is achterhaalde techniek en veiligheid, maar wel een leuke oldtimer om te bezitten. Overigens is het verschil met de Ami 6 o.a. dat de schuin naar binnenlopende achterruit vervangen is door een meer conventionele achterruit

  • Merk: Citroën
  • Kenteken: 77-TG-88
  • Type: Ami 8
  • Kleur: geel
  • Bouwjaar: 1972
  • Aantal cilinders: 2
  • Motorinhoud: 652 cc
  • Brandstof: benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, gek ik dacht dat de ami zo’n schuin naar binnen lopende achterruit had, maar dat zal dan aan ander model zijn. Ik ben helemaal niet thuis in automodellen. Ik wens je een fijn weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.