Spanning op het water in Amsterdam
Spanning op het water in Amsterdam

Spanning op het water in Amsterdam

bVision & Photography

ik kon een glimlach even niet onderdrukken bij het zien van dit GEB huisje in Amsterdam. Wie verzint zoiets… Schitterend met die beelden erop, maar goed laten we eerst Bertie van haar weblog Bertiebo maar eens even aan het woord:

Ha Sjoerd,
daar ben ik weer. Dit huisje vind ik bijzonder, ik zag zoiets niet eerder. Hoewel ik toch erg goed op huisjes let. Het is in de wijk Elzenhagen in Amsterdam Noord. Ik weet niet hoe ik het moet noemen daar, maar het is te zien vanaf een zijweggetje van de G.J. Scheurleerstraat. Hopelijk heb je er wat aan en zo niet is het ook prima, dat weet je.


Bij nader inzien werd ik achterdochtig, een trafohuisje?, elektriciteit zal het niet zijn, maar wat het wel is ook niet zeker. Op de deur staat het logo van het Gemeentelijk Energie Bedrijf (GEB) met in het logo een vlam. Het kan een gasverdeelstation zijn, dat lijkt logisch, maar het kan ook nog dienen voor de distributie van stadsverwarming. Spanning in dit huisje is er zeker, anders kon de lantarenpaal daar het niet doen. Maar ik blijf het vreemd vinden. Wellicht dat iemand die dit leest het kan oplossen.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

  1. Rietepietz

    Wat leuk dat er ondertussen ook een link staat met wát het is. ik citeer uit die tekst . “Ik plaatste in de ruime vijver bij de entree van de wijk een iets verkleinde kopie van het elektriciteit huisje met op het dak een dansend stel die langzaam ronddraaien. ”
    Het gaat dus om een verkleinde kopie van een elders in de wijk staand elektriciteit huisje neem ik aan.

  2. Dit is inderdaad wel heel bijzonder. Ik kan me niet voorstellen dat hier een of andere werkende installatie in zit, dat lijkt me b.v. erg lastig voor onderhoud en het oplossen van storingen. Ik sluit me aan bij Haba, dat het geheel misschien een kunstwerk is.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.