Mijn moderne commune
Mijn moderne commune

Mijn moderne commune

Stel je eens voor, een huis waar verschillende mensen van diverse afkomst en met diverse opleidingen hun leven delen. Een gezamenlijke wasruimte, een gezamenlijke keuken, gezamenlijke werkplaats, gezamenlijke energievoorziening, een tuin met groenvoorziening en moestuin, een zwembad en een speeltuin. Een ruimte om te sporten. Maar alles wel met een eigen plek om te leven en je terug te trekken. Je krijgt een woonkamer een slaapkamer en een studeerkamer. De woonkamers liggen allemaal in de buitenring. Het aantal slaapkamers is afhankelijk van de gezinssamenstelling. Er zijn twee en eenpersoons slaapkamers. De niet gebruikte slaapkamers worden ingericht als logeerkamers voor bezoek. Er zijn witte fietsen en groene auto’s waar je op kunt inschrijven. Een kostenverdeling op basis van een percentage van het inkomen, of schiet ik nu te ver door. Ik persoonlijk ben er wel voor te vinden als oude hippie…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Ik vind het een leuk idee en is het ook niet echt iets voor de toekomst? Dit weekend las ik nog in de krant dat ouderen op het platteland wellicht geen zorg meer aan huis kunnen krijgen vanwege de afstand, en dat ze die adviseren om in hofjes te gaan wonen. Daar doet dit me een beetje aan denken.

 2. Frank103

  Dan reserveer je een auto maar wordt die te laat teruggebracht want maak je niet zo druk de zon gaat morgen toch weer op. Dan ben ik te laat op de plaats waar ik wilde zijn. Na 2 of 3 keer ontplof ik en beland ik daarna voor een geweldsdelict in de gevangenis, want ik ben niet zo sociaal. Niks voor mij dus, zo’n oord.

 3. logbankje

  Het is het overdenken waard, het is wel een leefomgeving waar je dan niet snel alleen bent.
  Hier zijn er ook verschillende ook voor studenten. Hans

  @ nog gelukt bij de kapper, Oma wil het anders wel even doen hoor. 🙂

 4. Goede avond Sjoerd, ik vrees dat ik teveel een loner ben om binnen zo’n groep te functioneren. Ik vind het prima om alleen te zijn en wel mijn vrienden te ontvangen, maar verder niet al te vaak over de vloer te hebben. Misschien letterlijk asociaal maar ik zal niet zo snel meer veranderen vrees ik.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.