bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout
Ik weet niet waarom Gaait Jan Kruutmoes plotseling in me opkwam toen ik de boerderij van afgelopen maandag voorbij liep, het zal beslist aan de groenten liggen die naast de boederij gekweekt werden. Van sommige had ik echt nog nooit gehoord, en dat terwijl mijn opa vroeger een grote groentetuin had. In deze tuin groeit o.a. Eeuwig Moos, knóbbelbuenke, kroten, craquelé komkommer, heilig boontje, lieve vrouwebed stro, savooie kool, brave Hendrik, pastinaak, haverwortel, meiraapjes, Brunswijkse witte kool, boerentenen, wortelpeterselie, paarskop en groene snijbiet… Daar word je toch even stil van. En dat allemaal voor boerderijrestaurant Aan Sjuuteeänd. Gekroond met een groene michelin ster en het meest duurzame restaurant van Nederland. En dat allemaal in Sjènne (Schinnen, gemeente Beekdaelen)
Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar
bVision.nl een Parkstad Limburg blog
Dus moet het eten daar bij het gelijknamige restaurant wel lekker zijn
Zou google translate begrijpen wat voor teksten je hier plaatst? 😉
Er zitten er inderdaad een aantal tussen die ik ook niet ken.
Moest nadenken, de naam kwam zo bekend voor, Kees Schilperoort als Gait-Jan Kruutmoes.
Vroeger kweekte men minder exotische groenten. Hans
Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”
Gaait Jan Kruutmoes… vaag herinner ik me hem nog Sjoerd
Sjènne is me wel vat te ver
groeten
De meesten zijn wat mij betreft niet voor niets vergeten.
De meeste namen zeggen mij ook niets. Herinner me wél een radioprogramma , de boertjes van bu’tn, waar de presentator ( dacht ik) zich Gaait Jan Kruutmoes noemde.
Je noemt zeventien soorten, ik ken er maar acht!
Ik heb even op hun site gekeken. Ik zou daar best eens willen eten. Beetje ver weg, maar wie weet … ooit eens op vakantie in het Zuiden.
als ze een ster gekregen hebben, dat zegt genoeg,
ik zou er wel eens gaan eten
-Een @->- voor jou.
Ik was er ooit, in dat restaurant. Was prima. Er was ooit sprake van dat de eigenaren zouden vertrekken naar elders, maar dat is nog steeds niet gebeurd
Dergelijke buitenissige groenten ken ik alleen uit boeken.
Maar ja, de liflafjes van een sterrenrestaurant kan ik me toch niet permitteren.
Goede morgen Sjoerd, ik ken lang niet alle groenten die op dat bord staan, maar ik zou ze wel eens willen proeven.
Een belevenis om daar te mogen rondlopen en nadien te proeven.
Lie(f)s.
Dit gaat echt het nieuwe eten worden. Ik zou er best eens willen proeven.
Ik herkende het bord direct, een jaar of twee geleden zijn wij hierlangs gelopen tijdens een wandeltocht.
Voor mij vooral onbekende groenten.
Stille groet,
De meeste groenten die je opsomt ken ik niet. Of ze zouden hier een andere naam moeten hebben.
Wat leuk zeg! Vooral het heilige boontje en brave Hendrik vind ik bijzonder!
Dat wordt dus proeven…
Dat zijn heel wat groenten waar ik de naam niet van kende. Geen idee dus ook hoe ze smaken.
Ze verdienen de ster dan echt….!