Het is spannend bij van Delft
Het is spannend bij van Delft

Het is spannend bij van Delft

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Di Mario van het weblog Di Mario.info vond dit trafohuisje wel passen bij de tijd van het jaar. Het trafohuisje is op zich niet heel mooi, maar staat wel op een bijzondere plek. Hij verzorgt namelijk de stroom aan de grootste pepernotenfabriek van de wereld. Deze vinden we aan de Marconistraat in Harderwijk, Gelderland. Van Delft is is de oudste en grootste fabriek van het meest beroemde Nederlandse koekje, de pepernoot! Al sinds 1880 bakken ze pepernoten. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer 75 uit deze bakkerij.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

  1. logbankje

    De grootste pepernotenfabriek inderdaad het hele jaar door worden ze daar geproduceerd.
    Maakt het trafohuisje toch bijzonder in deze week van de sinterklaas. Hans

  2. Het trafohuisje en de pepernoten van Van Delft kunnen me geen van beiden echt bekoren. Het huisje is me nèt wat te simpel. En wat pepernoten betreft: ik heb er nog niet eentje aangeraakt dit jaar, maar als ik ze deze week krijg, dan komen ze van onze eigen echte warme bakker. 😀

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.