De Crocodile Locomotive is klaar!
De Crocodile Locomotive is klaar!

De Crocodile Locomotive is klaar!

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

De Ce 6/8 II electric locomotive, beter bekend als de “krokodil”, welke al meer dan 100 jaar rondrijdt bij de Zwitserse Spoorwegen, is een van de mooiste locomotieven ter wereld. Niet gek dus dat LEGO er een bouwdoos(10277) van heeft gemaakt met maar liefst 1271 stenen. Vandaag het vierde en laatste deel van de bouw van deze legendarische locomotief. Het vierde deel was ook het meeste werk. Omdat het voor en achterstuk hetzelfde waren heb ik deze ook samen gebouwd. Heeft een klein nadeel, als je ergens een fout maakt, heb je de fout in beide delen zitten. dat is me gelukkig maar ene keer gebeurd en dat heb ik dus moeten herstellen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je op het einde bouwstenen over hebt. Het was een mooi project, maar het spul moest niet zo ontiegelijk duur zijn.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Waar beginnen we
Simultaan bouwen
De laatste loodjes

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. logbankje

  De Crocodile Locomotive, 100 jaar historie in je verzameling.
  Het is wel een mooie locomotief geworden, mag ook wel voor dat geld.
  Maar het is eindeloos speelgoed.

 2. Rietepietz

  Knap werk, lijkt me ook leuk om te doen.De hoge kosten zullen wel veroorzaakt worden door de ontwikkelingskosten van zo’n pakket dat toch niet massaal over de toonbank gaan.

 3. oef, dat lijkt me ook een erg geduldig werkje sjoerd, en idd, geen fouten maken, maar je hebt ‘m hélemaal gemaakt, knap hoor, niet meer uit elkaar halen hé…. heb je weleens met blote voeten op zo’n steentje gestaan?? dan jodel je in alle talen 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.