Spanning in Ovezande
Spanning in Ovezande

Spanning in Ovezande

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

De twee huisjes in Ovezande kreeg ik toegestuurd door John van het blog “Naastmijnschoenen”, die deze al een hele tijd in zijn verzameling had. gelukkig ook maar, wat het eerste huisje is inmiddels gesloopt en had ik anders niet in mijn verzameling gehad. De huisje staan in Ovezande is een dorp en voormalige gemeente in de gemeente Borsele. Het dorp is gelegen op het zuidelijk deel van schiereiland Zuid-Beveland, de zogenaamde “Zak van Zuid-Beveland”. De foto’s waren vergezeld door de volgende tekst en daar heb ik niets meer aan toe te voegen:
Hoi Sjoerd,
Vandaag eindelijk eens de tijd genomen de trafohuisjes op te zoeken die ik in het voorjaar van 2020 nam tijdens mijn fietstocht. De huisjes, of huisje en huis, staan in Ovezande. Het complex is gesitueerd aan de Plataanweg. Ik sprak een werkman die daar bezig was geweest en aan het opruimen was. Het oude huisje is oud, versleten en zou afgebroken worden. Dit is inmiddels gedaan. Het complex levert niet alleen stroom voor een deel van Ovezande maar ook aan een deel van Vlissingen Oost. Dat is in ieder geval de informatie van de werkman van DNWG.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 reacties

  1. logbankje

    Dat het eerste trafohuisje is gesloopt is begrijpelijk als ik het gat in het dak zie.
    Maar als gebouwtje vind ik het wel jammer, een stukje industrieel erfgoed verloren.
    Het tweede trafohuis in Ovezande ziet er piekfijn uit. Hans

  2. Ria van Felius

    Jammer dat het afgebroken is, de vogels hebben nu ook een huisje minder, maar goed als het niet meer gebruikt wordt en er geen andere bestemming is dan maar weg. Denk er ineens aan dat ik ook nog een foto ergens zou maken 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.