Spanning op de Heksenberg
Spanning op de Heksenberg

Spanning op de Heksenberg

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Dit trafohuisje vinden we op de Heksenberg, een wijk in de gemeente Heerlen. Om preciezer te zijn staat het aan een plantsoen aan de Bruinkoolweg. Het is niet moeders mooiste, maar van dit type zijn er in Zuid-Limburg tientallen geplaatst. Heel doelmatig maar verder no-nonsens. Weet u overigens het verschil tussen bruinkool en steenkool?

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

  1. Een simpel huisje, maar zolang het maar functioneert is het prima . En kolen, tja toen ik pas getrouwd was hebben we een kolenhaard gehad en kolen gestookt, het was fijne warmte, en lekker bij de kachel zitten lezen was ook heerlijk. Later kwamen we in huizen te wonen waar cv was, maar het eerste huis had dat nog niet.

  2. Dat trafohuisje is geen schoonheid, maar die staan nu eenmaal ook her en der.
    Bruinkool ligt minder diep in de bodem dan steenkool, zie bij jullie over de grens in Duitsland. Pas als bruinkool dieper komt te liggen, ontstaat er grotere druk, waardoor de bruinkool langzaam kan transformeren naar steenkool. Zoiets …?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.