Het huis van bewaring in Almelo
Het huis van bewaring in Almelo

Het huis van bewaring in Almelo

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Het huis van bewaring aan de Marktstraat in Almelo hadden jullie nog tegoed van me. De voormalige gevangenis werd geopend in 1928. De naam die het destijds kreeg was ‘De Pouwelingsbrugge’. In 1995 werd de gevangenis gesloten. Het rijksmonument heeft na het vertrek van de gevangenen een tijd leeggestaan. In 2004 is daar door de verkoop aan een particulier verandering in gekomen. In 2010 is het Huis van Bewaring uitgegroeid tot een Bed and Breakfast met 14 kamers en hotelsuites.

bVision & Photography

We hadden een kamer geboekt in een van de cipiersgebouwen. Gelukkig maar want het cellenblok is niet echt geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn. Een lift is niet aanwezig daar, in het voorgebouw is het “Breakfast” gedeelte waar we heerlijk konden ontbijten met alles erop en eraan. De verzorging van de kamers vonden we minder. Tussendoor werd en niet gekeken of er iets vervangen moest worden en werd er niet gepoetst. Zo zijn we zelf twee keer naar de receptie moeten gaan om ontbrekende spullen weer aan te vullen. Daar werden we keurig geholpen, dat weer wel. Het gebouw ademt de sfeer (en geur) van vroeger nog uit. Grootste voordeel aan dit complex is dat het op maar 30 meter van het centrum ligt. We hebben er een fijne week besteed en zijn weer een ervaring rijker.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 reacties

  1. hanscke

    Het ziet er best wel leuk uit, maar ik zou er geloof ik niet zo gauw boeken. De beklemmende sfeer die ondanks de nieuwe bestemming er nog hangt zou mij niet blij en ontspannen maken. In Leeuwarden is de oude gevangenis getransformeerd naar culturele activiteiten. De cellen worden gebruikt door kunstenaars en andere mensen, maar ik kom er niet graag.

  2. In mijn dagelijkse looprondjes kom ik vaak langs de oude gevangenis van Alkmaar. Ook daar is een flink hotel van gemaakt. Voor die tijd was het open voor bezoekers en heb daar toen wat foto’s gemaakt. Eigenlijk zou ik er nu een keer in moeten gaan om eens te kijken wat er van geworden is.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.