Open monumentendag – oude mijnmuseum
Open monumentendag – oude mijnmuseum

Open monumentendag – oude mijnmuseum

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Op de open monumentendag was het oude mijnmuseum in Heerlen weer even open, dit bestaat uit schachtbok, schachtgebouw en bijbehorend ophaalgebouw. Op zich een voor mij bekend stuk van het museum, maar altijd leuk om weer eens binnen te vallen. U ziet een kleine impressie van wat er allemaal kunt tegen komen. De bovenste foto laat het ophaalgebouw van buitenaf zien, met de trappen die gebruikt werden bij het onderhoud. De oude telefoon uit de verbandkamer kan niet missen. Uiteraard de oude mijnlampen ook niet en als laatste een Theodoliet, een meetinstrument voor mijnmeters(de landmeters ondergronds).

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.