Licht en warmte
Licht en warmte

Licht en warmte

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Vorige week had ik een paar klussen te doen, waaronder het plaatsen van een infrarood paneel aan het plafond van de badkamer. Omdat daar normaal ook de lichtaansluiting zit hebben we er voor gekozen om het paneel inclusief verlichting aan te schaffen. Het ophangen aan het plafond vereist nogal veel meetwerk en het plaatsen luistert vrij nauwkeurig. En dat allemaal boven je hoofd. Het hangt en het werkt, dat is het voornaamste als je ergens aan begint. Je kunt niet zeggen van ik stop er voor vandaag mee, morgen zien we verder. Het ziet er beter uit dan verwacht en ik zal u op de hoogte houden van de capaciteiten van dit paneel in koude omstandigheden, het is nu nog gewoon te warm.
Gebruikt paneel: QH remote control infraroodpaneel wit met led verlichting 70 x 110 cm 700Watt

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

  1. Ria van Felius

    Netjes gedaan en ik denk wel dat het zal bevallen, hopelijk is het ook goedkoper. Hier zelden verwarming aan in de badkamer en als het gaat vriezen zal toch de cv aan moeten, dat kost extra maar we hebben gespaard met de zonnepanelen. Het is allemaal wat. Wel goed dat iedereen er nu eens over nadenkt of het echt wel nodig is wat ze altijd uit gewoonte deden.

  2. Ooit heb ik overwogen om zoiets te gebruiken als bijverwarming in de kamer, gericht op de plek waar ik altijd zit. Wil ‘m onder een hoek hangen alsof ik naar de zon kijk. Punt is wel dat de elektriciteitsprijs hoog is en ik geen eigen dak/energie heb. In de douche/wc hoeft het hier niet. Die ruimte is in de zomer het koelst en in de winter het warmst omdat ie ver van de buitenmuren zit. Daarbij douche ik maar een paar minuten en heb ik genoeg aan warmwater. Denk wel na over een soort doorstroomverwarming voor de douche.. Ken dat van jaren geleden in Engeland. Werkt als een koffiezetapparaat. Door mijn lange leidingen kan het een stuk gunstiger zijn, maar volgens mij mag het hier (nog) niet verkocht worden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.