trafohuisjes: Reahel (Friesland)
trafohuisjes: Reahel (Friesland)

trafohuisjes: Reahel (Friesland)

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Jan van zijn weblog Afanja.com stuurde me ook nog een huisje uit Reahel. Rohel (Fries: Reahel) is een buurtschap in de gemeente Achtkarspelen in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt tussen Buitenpost en Augustinusga. De buurtschap ligt aan de noordoever het Prinses Margrietkanaal tussen de buurtschappen Blauwverlaat en Monniketille. Niet dat u daar wijzer van wordt, ik ben op de kaart gaan kijken waar het ligt. Er liggen een tiental huizen, meer is het niet en ik vond het aan de oostkant van Friesland, zo ergens ten oosten van Leeuwarden en ten noorden van Drachten. Maar, het feestelijk huisje ziet er mooi verzorgd uit en mag hier uiteraard niet ontbreken.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. hanscke

    In Friesland staan nog een flink aantal van dit soort huisjes. Jarengeleden heb ik je ook al eens ongeveer zo’n exemplaar uit Damwoude gestuurd. Onlangs ben ik op de fiets nog door Reahel gefietst en heb ik het huisje gezien. Een flink aantal jaren geleden gingen wij wel eens naar Reahel om daar bij een echtpaar te bridgen. Nu wonen ze in Dokkum.

  2. Het lijkt me echt typisch Fries om een vlag en een brievenbus aan zo’n huisje te hangen. Maar wie zou daar zijn post in ontvangen? Ik ben zelf blij dat ik niet een eind moet lopen om mijn brievenbus te legen die ergens aan een trafohuisje hangt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.