Het bier waar Limburg trots op was…
Het bier waar Limburg trots op was…

Het bier waar Limburg trots op was…

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Brand bier is niet langer een Limburgs bier meer, de brouwerij wordt gesloten en 48 man komen op straat te staan in het dorpje Wijlre. Dat las ik deze week in de krant, gelukkig heb ik de foto’s nog. Diverse café’s overwegen zelfs om Brands nu uit het assortiment te halen en de tap te vullen met Gulpener Bier uit Gulpen of Alfa bier uit Thull. Ik sluit me heel chauvinistisch daarbij aan.
De Bierbrouwer maakte afgelopen maandag bekend dat ze stoppen met het brouwen van pils in Wijlre. Het pils komt straks uit de Heinekenbrouwerijen in Zoeterwoude en Den Bosch. Een traditie van bierbrouwen in het dorpje, waar sinds begin 1400 al bier werd gebrouwen stopt hier. Iedereen roept nu ook dat na de overname door Heineken het einde in zicht lijkt voor dit merk.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

  1. Frank

    Laat ik nou net het Brand pils het lekkerste pilsje vinden, lekker bitter van smaak. Als de smaak hetzelfde blijft, maak het me niet zoveel uit waar het gebrouwen wordt. Het schijnt dat de Texelse Skuumkoppe (Heineken eigenaar) inmiddels ook in België wordt gebrouwen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.