De Reus van Schimmert
De Reus van Schimmert

De Reus van Schimmert

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Op weg van mijn huis naar Houthem passeer ik iedere keer deze bijzondere watertoren. Dit jaar kreeg deze oude watertoren de duurzaamheidsprijs van monumentenzorg. De toren dateert uit 1927 en werd ontworpen door architect Jos Wielders die zich liet inspireren door de architectuur van de Amsterdamse School. In 2015 is de watertoren verkocht en geheel verbouwd. Op de bovenste etage heb je zicht op half Zuid-Limburg. Eten en drinken van zover je kunt kijken. Dat is de slogan van de Reusch zoals het nu heet. Er wordt gewerkt met streekproducenten binnen de zichtgrens van 60 km. Niet alleen een uitzichtpunt, maar ook een brouwerij, een proeflokaal, een restaurant en een shop kun je er vinden. En dat allemaal in het meest duurzame monument van Nederland.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. hanscke

    Ik zie inderdaad wel overeenkomsten met de Amsterdamse school. Bij mij komt onmiddellijk het gemeentehuis van Hilversum bij mij boven en één van de vroegere studio’s in. Mooi bouwwerk

  2. Gelukkig krijgen die watertorens allemaal en goede en toch nog monumentale bestemming. Zoals je waarschijnlijk wel begrepen hebt was het een beetje heel erg druk de afgelopen week. Daarom even niet gereageerd en niet teveel gelezen. Ik ga nu een weekje rust houden en alles ven lekker bijlezen en reageer weer vanaf volgende week. Misschien komt er natuurlijk nog wel een zonnig blogje.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.