Trafohuisjes: Plaspoelpolder Rijswijk
Trafohuisjes: Plaspoelpolder Rijswijk

Trafohuisjes: Plaspoelpolder Rijswijk

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Hoi Sjoerd, je was weer in m’n gedachten toen ik via de plaspoelpolder in het Rijswijkse Elsenburgerbos wilde gaan wandelen. 2 juweeltjes die wanneer je ze té kort uitsnijdt niet eens meer als spanningshuisje te herkennen zijn. In totaal dus 8 beschilderde kantjes waar ik in ieder geval geen keuze uit kan maken dus ik stuur je alles maar wat ik heb.
Zondagse groet van Riet!
Zo begon het dus vorige week, sakkerdjie zeg. Krijg die maar eens allemaal in een blog. Dan krijg je toch respect voor de graffiti kunstenaars die die op die muren hebben geschilderd. En voor de dame die ze allemaal op de foto heeft gezet. Dus heb ik ze ook maar even allemaal hier geplaatst.

bVision & Photography

Op de twee transformatorhuisjes vind je een zwart-wit collage van herkenbare gebouwen in Rijswijk. De voorheen lelijke trafohuisje hebben hierdoor een ware metamorfose ondergaan. De street-art artiesten van het graffitinetwerk hebben zich laten inspireren door gebouwen als de Naald, de Benedictus kerk en zelfs het oude Rijswijkse Vliegveld Ypenburg Zo is een herkenbaar meesterwerk ontstaan in de Plaspoelpolder, waar wonen en werk elkaar op straat tegenkomen. Voor wie meer gebouwen hier herkend, plens het maar hieronder neer, dan vullen we het gewoon verder aan

Onder en bovenstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar. Een gedeelte van de tekst is afkomstig van www.rijswijk.nl

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. En allemaal tegen die mooie groene achtergrond, inderdaad 2x kijken of er roosters en een hoogspanning embleem te zien is, zelf de HTM is weer present.Niet alles staat logisch bij elkaar volgens mij, ik denk het voormalige gebouw van de Sijthof pers in de plaspoelpolder te herkennen op de mural waar ook het torentje bij het oude stadhuis staat.
    Waarschijnlijk zijn ze nog niet zo lang zo beschilderd want het is me niet eerder opgevallen.
    Zonder jouw hobby zou ik er vast minder nauwkeurig naar gekeken hebben. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.