De digitale snelweg
De digitale snelweg

De digitale snelweg

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Sinds vorige week beschikken we over glasvezel van KPN. En als je dan toch de digitale snelweg op wil kan ook een snelweg voor je wifi apparaten er wel bij. Daarom hebben we sinds het weekend een wifi 6 netwerk van Netgear erbij een Orbi netwerk zoals ze dat noemen. Om het eenvoudig te benoemen, een wifi 6 netwerk is als het 5G netwerk voor telefoon. WiFi 6 (802.11ax) is de opvolger van WiFi 5 (802.11ac) en kent op diverse vlakken flinke verbeteringen. Zo is WiFi 6 stabieler en biedt het gebruikers een veel hogere WiFi-snelheid, die theoretisch kan oplopen tot wel 9,6 Gbps. Ter vergelijking: bij WiFi 5 is deze snelheid slechts 3,5 Gbps.
Om het heel kort te houden, we hebben nu retesnel wifi in huis, en het belangrijkste, overal in huis…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. In huis is het hier 864 Mbps wifi en tussen huis en de centrale 70up/70down glasvezel.Heb dus het idee dat die 800 weinig toevoegt. Kan ook weinig verschil merken met m’n oude 40/10 VDSL. Betaal nog steeds 33 e/mnd.

 2. De kabel ligt hier, reeds enkele maanden…, en toen werd het stil…
  Gat geboord (door de firma) in, volgens plan, een koker, maar we zagen de trap van de buren… Het kan verkeren…
  Lie(f)s.

 3. wij hebben hier al jaren glasvezel en mij bevalt dat prima. Nog niet overal goed wifi, op zolder nog niet, maar daar slaapt toch S en die mag haar spullen niet mee naar boven nemen, dus dan is het niet erg.

  Love As always
  Dimario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.