De kleine emigratie
De kleine emigratie

De kleine emigratie

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Voor een paar weken terug trof ik in een minibieb een boekje aan van Toon Kortooms. Nu heb ik vroeger veel van Toon gelezen, maar dit, met de titel de kleine emigratie, nog niet. Normaliter maak ik alleen maar foto’s van zo’n minibieb, maar deze keer kon ik het niet laten om dit boek mee te nemen. Het gaat over Friese boeren, die in het Brabantse land een boerenbedrijf opgezet hebben. Het wel en wee van de familie wordt beschreven, maar ook het vertrek van de zoon na een ruzie met zijn vader. Hij begint in hetzelfde dorp, maar daar moet zelf maar verder lezen, een nieuw bestaan op te bouwen. De kapelaan, de pastoor, de burgemeester, zijn vrienden, allemaal spelen ze een rol in deze streekroman. Ik heb het hele verhaal in een keer uitgelezen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

11 Comments

  1. Frank

    Ik heb het als kind/ jonge puber ooit gelezen. Stond bij ons thuis in de boekenkast, ik denk dat mijn moeder elke roman van Toon Kortooms er wel in had staan. Ik ben destijds zelf begonnen met Toon Kortooms te lezen nadat de onderwijzer in de 6e klas van de lager school regelmatig tijd vrij maakte om ons voor te lezen uit “Mijn kinderen eten turf”.

  2. Veronique

    Vooral in mijn jeugd veel gelezen van Toon Kortooms, heb er ook een aantal van in kast staan. Beekman en Beekman blijft één van mijn favorieten en herlees ik zéker eens in de zoveel jaar.
    Met vr. gr, Veronique.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.