Landsfort Herle
Landsfort Herle

Landsfort Herle

De ridders van Landsfort Heerlen

Ver nadat de Romeinen Coriovallum (Heerlen) verlaten hadden was in de Middeleeuwen Landsfort Herle het centrum van het huidig Heerlen, een kleine, ommuurde nederzetting die bestond uit de Pancratiuskerk, een paar huizen en een woontoren, de Schelmentoren en latere gevangenis. We staan hier in de Plaarstraat waar een van deze weliswaar stenen ridder het fort nog steeds bewaakt…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

  1. Dat moet een veilig gevoel geven een ridder die de wacht houdt. Jaren geleden zijn mijn man en ik een keer daar geweest, maar de ridder kan ik me niet herinneren of misschien is die later neergezet

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.