Nieuwe happertjes
Nieuwe happertjes

Nieuwe happertjes

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Voor een paar weken terug kreeg mijn inmiddels een jaar of 15 oude gebit kuren, er traden scheurtjes op, en degene die het repareerde zei dat het tijd werd voor een nieuw, een mooi klikgebit was het advies wat ik meteen naast me op de bank plaatste en meteen weer vergat… Op zoek dus naar een andere tandtechnicus, gelukkig kunnen we dat via internet en al snel trok me een mij bekend adres. In de straat waar ik mijn jeugd heb doorgebracht en bij een gebouw waarin vroeger onze fietsenmaker zat. Kon niet missen dus. Een hele vriendelijke wat oudere heer bekeek mijn oude gebit, bekeek mijn kaak en vroeg me hoelang ik het gebit had. Nou ja, al 51 jaar heb ik een gebit en het huidige was 15 jaar. Nou dat was dan makkelijk zei hij, het huidige gebit vervangen op basis van het oude, met een nieuwe passing op de kaak. Zo gezegd, zo gedaan en deze week kon ik mijn nieuwe happertjes ophalen, en zowaar, het zit als gegoten. Bij de opleverig kreeg ik de onderstaande tuut met gereedschap mee. Beter voor de prothese en slechter voor de beurs. Maar als ze daardoor nog langer mee gaan teken ik daarvoor…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. waarschijnlijk nog slachtoffer van het gebrek aan goed tandzorg in de jaren na de oorlog toen er tandartsen erg makkelijk waren met alles eruit trekken en kunst happertjes aanmeten, ( ik ken er nog) Er kon ook nog niet zoveel in die tijd . Gelukkig dat het mogelijk was zonder nog grotere ingrepen te vervangen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.