Nixie
Nixie

Nixie

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Over onze Nixie Ledklok schreef ik al eerder een logje, maar helaas was deze gesneuveld door een lekkage van onze airco. Hij deed het nog wel, maar je kon hem niet meer instellen. Des te groter was de verrassing dat er een nieuwe versie van deze klok tussen de kerstkadootjes bij mijn dochter en haar vriend zat. Het is geen echte Nixie dat is een neonlamp met één anode en een aantal vlak achter elkaar geplaatste gaasvormige kathoden in de vorm van (bijvoorbeeld) de cijfers 0 tot en met 9 en de decimale punt, die oplichten als ze individueel aangestuurd worden. We zijn er echter heel tevreden mee, het is de enige klok waar we in huis naar kijken. Gelukkig begint hier in huis de mist een beetje op te trekken en dansen de lettertjes op het scherm ook wat minder. De storm is over, maar nu nog even de naweeën uitzieken

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

11 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.