Nostalgie – Vroom & Dreesmann
Nostalgie – Vroom & Dreesmann

Nostalgie – Vroom & Dreesmann

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Het tijdsbeeld wat u hier ziet is zelfs van ver voor mijn tijd. En dan maar zeggen dat er veel bestellers rondrijden heden ten dage. Vroeger kwam alles aan huis, de melkboer, de groenteboer, de SRV (bestaat ook niet mee), de kruidenier, de bakker, de voddenboer, Jaap de visboer… Je kon er de klok op gelijk zetten. Ik heb zelfs nog een tijdje met een kruidenier mee gereden en later bij een melkboer in “Gebrook”. Zo u ziet staan er hier ook een aantal bij een van de V&D vestigingen. Maar zo waren en ook in Heerlen en Maastricht. Wellicht is V&D ten onder gegaan door de Nederlandse mentaliteit, kijken, kijken en op internet kopen.

Bestelwagens voor V&D op de Stadhuisbrug, Utrecht 1933 (coll. René Vallentgoed)

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. Ria van Felius

    Als we nieuwe kleren nodig hadden gingen we een dagje winkelen in Rotterdam met mijn moeder, daar hoorde dan ook steevast een bezoek aan V&D bij, met een roltrap! Geweldig!

  2. Ik weet nog dat er in Goes een distributiecentrum van Van Gend en Loos zat, maar dat werd al niet meer gebruikt. Ik ga niet snel meer naar de winkel als ik iets nodig heb, Alleen de boodschappen en de doe het zelfzaak bezoek ik fysiek.

  3. Kopen doe ik eigenlijk nooit iets via het internet, ik wil de dingen vast kunnen pakken voor ik ze koop. Vroeger gingen we grote aankopen op zaterdag doen of op koopavond , ik heb nog nooit iets via het www gekocht. Ik hoop dat veel mensen ook nog gewoon in de winkel kopen want anders zijn er straks alleen maar lege winkelstraten. Een fijne jaarwisseling gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d