Een trafohuisje in Nijega deel 1
Een trafohuisje in Nijega deel 1

Een trafohuisje in Nijega deel 1

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Jan van zijn weblog Afanja.com stuurde me op de valreep van het oude jaar een serie foto’s toe die eigenlijk teveel zijn om in een logje te plaatsen, Maar aan de andere kant ook zo mooi zijn om ze niet te plaatsen vandaar een logje in twee delen, vandaag het eerste deel, morgen het tweede deel, maar eerst even het verhaal van Jan.

Jan: Op de valreep heb ik nog even een trafohuisje kunnen scoren in 2022. Talloze keren ben ik langs dit exemplaar gereden, terwijl het wat kleurloos aan de kant van de weg stond. Toen ik er vanmorgen weer langs kwam, zag ik dat het bouwwerk onlangs voorzien is van een aantal prachtige murals. Ik heb meteen de auto aan de kant gezet om er een mooie fotoserie van te maken. Het huisje staat bij een kruispunt tussen Opeinde, Nijega en Oudega

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Het trafohuisje staat naast de mooie murals ook vol met gedichten, in dit deel de gedichten die in het Nederlands ook te lezen zijn, morgen gaan we dan verder met de voorzijde waarbij een mooi gedicht in het Fries staat welk door Jan van een vertaling is voorzien.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Het is wel duidelijk dat dit dé manier is om graffiti op die huisjes te voorkomen, en dit is ook weer práchtig gedaan. Heel bijzonder dat er ook toepasselijke gedichten voor gemaakt zijn. Extra leuk natuurlijk dat echt iédere blogger , waar dan ook in nederland aan jou denkt als ze zo’n huisje in het vizier krijgen .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.