trafohuisje Sas van Gent
trafohuisje Sas van Gent

trafohuisje Sas van Gent

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Het bijgaande trafohuisje in Sas van Gent is op de foto gezet door de zoon van Haba, van het weblog Nieuwe dromen van Haba. het transformatorstation aan de Wilhelminastraat in Sas van Gent gebouwd in 1923 door de Provinciale Zeeuwsche Electriciteits-Maatschappij (PZEM). Op 15 september 1923 diende de PZM een verzoek in tot de bouw op de toenmalige kadastrale sectie C nummer 2439. Het gebouwtje is opgetrokken in baksteen Waalformaat, voor de fundering en de binnenmuren rood, voor de rollaag op de achtergevel en het trasraam miskleurige klinkers, voor de voorgevel kleurig hardgrauw. het huisje staat vlakbij een grote parkeerplaats voor o.a. de er tegenover liggende Appie. Sas van Gent is een plaats (3.780 inwoners in 2021) in de gemeente Terneuzen in de Nederlandse provincie Zeeland. Sas van Gent ligt in de regio Zeeuws-Vlaanderen, nabij de Belgische grens.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. Het is inderdaad een leuk huisje, mijn zoon kwam er langs toen hij opeens dacht dat zijn moeder het wel eens over je verzameling huisjes had gesproken. Dus heeft hij er een foto van gemaakt, die ik weer aan je doorstuurde. Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.