Tal Wilkenfeld Bass Solo met Jeff Beck
Tal Wilkenfeld Bass Solo met Jeff Beck

Tal Wilkenfeld Bass Solo met Jeff Beck

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Niet iedereen weet dat ik best wel van een stukje basmuziek hou, Jazz of Blues, of aanverwant. Deze Australische dame, Tal Wilkerson(37) is een van de beste vrouwelijke basgitaristen ter wereld. Op deze video speelt ze samen met de vorige week overleden Jeff Beck, een van de beste gitaristen van de wereld. Samen spelen ze in deze video op haar basgitaar. Nooit van gehoord, nee eerder nooit geweten wie dit meisje was, die speelde naast Jeff Beck ook met o.a. Prince, Eric Clapton, Herbie Hancock, and Mick Jagger. En heeft daarnaast ook haar eigen band waarmee ze in het voor programma van de Who speelde. Maar zoals bij zoveel artiesten, de bas heeft meestal maar een bijrol in de muziek. 16 jaar was dit meisje toen ze vertrok uit Australië om in Amerika muziek te gaan maken. Eerst met gitaar, maar al snel met de basgitaar. Onbekend bij het grote publiek, maar in de muziekwereld aan de top… Voor Nederlandse begrippen, de Candy Dulfer op de basgitaar.

14 Comments

  1. Frank

    Deze dame was mij onbekend, maar ik ga straks eens luisteren, ik ben heel benieuwd. Verder ben ik het eens met John, hoe meet je of iemand de beste gitarist, drummer of zanger is. Er zijn m.i. heel veel besten cq. virtuozen op de instrumenten die ze bespelen.

  2. Later ga ik de muziek beluisteren, maar nu eerst even huishoudelijk aan de gang en vanmiddag weer naar de oudste kleindochter. Kortom het is weer woensdag, ik wens dat het voor jou een fijne dag gaat worden.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: