Spoorwegdienst Staatsmijn Emma
Spoorwegdienst Staatsmijn Emma

Spoorwegdienst Staatsmijn Emma

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Even een stukje terug in de tijd met deze foto van de NV Staatsmijnen. Het is het gebouw van de spoorwegdienst van de Staatsmijn Emma genomen vanaf de Kouvenderstraat in Hoensbroek, aan de achterzijde lag het rangeerterrein van de SM Emma. Later was hier gevestigd het VIB (Voedselvoorzieningsin- en Verkoopbureau) van het Ministerie van Landbouw en Visserij. Het gebouw is inmiddels al jaren afgebroken en vervangen door een aantal semi bungalows. De achterzijde van deze gebouwen van de spoorwegdienst (langs het rangeerterrein) grensde aan mijn achtertuin.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

  1. Wanneer je mij zou vragen wat voor gebouw dit is, zou ik aan een school denken maar daar zat ik dus fout . Gelukkig dat foto’s toch dingen tonen die er nu niet meer zijn, zo wordt er een stukje verleden bewaard.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.