1953 en 2023
1953 en 2023

1953 en 2023

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

In 1953 ben ik geboren en dat houdt naast dat het 70 jaar geleden is dat er een watersnoodramp was ook in dat ik dit jaar 70 jaar wordt. Als alles meezit uiteraard. De watersnood laat me ook denken dat we twee weken geleden er in Limburg ook weer bijna aan moesten geloven, gelukkig had de maas zijn hoogste punt bereikt die dag. De uiterwaarden begonnen alweer vol te lopen. Op die dag toog ik naar de stuw van Borgaren en naar Itteren, een ietsje verder. dat er veel water was kun je wel zien… Gelukkig liep het hier nu wat beter af dan destijds in Zeeland. Maar wacht even, nog niet te vroeg juichen, er kan nog veel gebeuren in een jaar.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. Ik vond de herdenking van De watersnood een ervaring om te zien, gelukkig waren er ook jongeren bij.
    Rond de Geul is het ook kritisch wat overstromingen betreft. Hans

    @ Inderdaad een echte Nederpop aflevering, vond het een genoegen om te maken.

  2. Voor de toenmalige rampgebieden heeft men goede bescherming kunnen maken. Maar ondertussen zijn er weer andere gebieden risico gebied. Daar zal het wel eerst fout moeten gaan eer men er echte oplossingen voor bedenkt.

  3. Ja een beladen dag voor veel mensen, ik was nog een kind en besefte de omvang van de ramp nog niet. Het was voornamelijk spannend vond ik. In mijn familie waren er gelukkig ook geen doden te betreuren. Maar je hoorde wel de verhalen , ik weet nog dat er een baby in haar drijvende houten wieg was gevonden, samen met de kat die de boel in evenwicht zou hebben gehouden. Nou ik vond die kat een held, maar het dier zal voornamelijk aan zijn eigen hachje hebben gedacht. Ook was er een echtpaar gevonden met de armen om elkaar heen waren ze verdronken. Kortom de tragiek van de mensen die waren verdronken ging aan mij voorbij.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.