De kolentrein
De kolentrein

De kolentrein

In mijn jeugd woonden ik op de hoek van de spoordijkstraat en de amstenraderweg in Hoensbroek, vanwaar deze diesellocomotief dagelijks in alle vroegte vertrok vanuit de staatsmijn Emma richting haven in Stein. Omdat de trein hier nog niet op snelheid was, denderden buffers van de kolenwagons iedere keer tegen elkaar. Wat een hels kabaal was waar eigenlijk iedereen gewoon doorheen sliep. Het was in ieder geval beter dan de vervuilende stoomlocs die dat voorheen deden. Veel ben ik eigenlijk niet opgeschoten in die jaren. Ik heb op een aantal plaatsen in Hoensbroek gewoond, maar altijd tegen het inmiddels voormalige spoor aan. Nu zelfs met de achterzijde aangrenzend aan het voormalige rangeerterrein van de staatsmijn Emma.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Frank103

    Deze diesellocomotief zegt me niks, toch eens op googlen!

    Hier hebben we vooral last van vliegtuigen, we wonen onder de aanvliegroute van Schiphol. Van treinen hebben we eigenlijk nooit last, als zoiets al mogelijk is!

  2. Dat soort geluiden went als je er lang genoeg in de buurt woont. Ik woonde heel vroeger dicht bij een bocht waar de ouden reuze knarsende trams door de bocht gingen, én een kerktoren , nooit van wakker gelegen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.