DAF 55
DAF 55

DAF 55

bVision & Photography

Zelden kom ik er nog wel eens ene tegen, maar zo mooi als deze DAF 55 nog is zie je niet zo vaak, hij stond hier in Hoensbroek zo maar langs de weg. Van een echte liefhebber dus, en dan nog wel ene afkomstig uit La douce France. De carrosserie van de Daf 55 is ontworpen door Giovanni Michelotti op basis de DAF 44, maar met een groter front om de 4 cilinder Renault motor te kunnen plaatsen. Met de introductie van deze soepel lopende motor als vervanging van de 2 cilinders in de DAF 44 dacht DAF af te komen van het “schudden” van de DAF om zo een belangrijke stap voorwaarts te zetten op weg naar een volwassen auto. Dat lukte echter pas met de introductie van de DAF 66. Maar toen was het doek al gevallen voor dit mooie merk. Gelukkig hebben we het DAF museum in Eindhoven nog…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

17 Comments

  1. Wat een schattig autootje. Ik heb er helaas niet veel verstand van, maar het lijkt wel of alles nog in originele staat is. En opvallend: maar 1 buitenspiegel, alleen aan de bestuurderskant.

  2. Nu ik dit lees realiseer ik me dat ik nog nooit een persoenendaf gezien met met een buitenlands kenteken. Deze zal ook mogelijk van een Nederlander zijn die in Frankrijk is gaan wonen. 😉

    Vrachtwegendafs heb ik wel vaak gezien met een kenteken van buiten Nederland.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.