Kasteelruïne Stein
Kasteelruïne Stein

Kasteelruïne Stein

bVision & Photography

In de serie “wie sjoen us Limburg is” gaan we vandaag naar Stein, hier vinden we de ruïne van wat eens een Mottekasteel was. Een Motte is een een natuurlijke heuvel waarop in dit geval een forse Donjon van mergelsteen geplaatst is. Deze werd als verdediging van have en goed gebruikt De witte toren zoals deze genoemd wordt is daar in het jaar 1200 neergezet. De rest van de gebouwen zoals de rode toren en de overgebleven resten van de poorttoren stammen uit een latere tijd. De ruïne is niet vrij toegankelijk, maar als je eromheen loopt krijg je toch een mooie indruk over het geheel. In latere tijd zijn er vleugels aangebouwd waar nog later de paters van Stein hun Missiehuis hadden. Nu zijn daar appartementen in gemaakt.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.