De luchtwachttoren 8L3 in Monfort
De luchtwachttoren 8L3 in Monfort

De luchtwachttoren 8L3 in Monfort

bVision & Photography

Vorige week heb ik een bijzondere plek bezocht in Limburg: de luchtwachttoren in Montfort, of wat er nog van over is. Dit is een van de weinige overgebleven torens die gebouwd werden na de Tweede Wereldoorlog om het luchtruim te bewaken tegen vijandelijke vliegtuigen. De toren is 17 meter hoog en gemaakt van beton en baksteen. Op de tweede foto staat mijn auto links en kun je een inschatting maken van hoe hoog die is. de toren staat bijna onzichtbaar vlak langs de weg van Maasbracht naar Montfort en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. het is eigenlijk een aanvulling op mijn bericht van de vorige week en het bericht van Jan (Afanja). Posterholt en Montfort zijn de enige twee overgebleven torens in Limburg. Hier eindigt dus ook het verhaal.
Bericht van Jan over de Luchtwachttoren 6H3
Mijn bericht over de luchtwachttoren 8O2)

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. De Posterholt en Montfort zijn eigenlijk monumenten van de koude oorlog.
    In Engeland had men toen heel veel observatieposten onder de grond, meeste zijn ook verwaarloost. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.