Stein: Brouwerij de Fontein
Stein: Brouwerij de Fontein

Stein: Brouwerij de Fontein

bVision & Photography

In dit schitterende bouwgevalletje, een oude boerderij, aan de Ondergenhousweg in Stein vinden we een kleine brouwerij en Gasterij, de Fontein, waar op natuurlijke wijze wordt omgegaan met alle producten die ze maken en verkopen. Voornamelijk bier, maar in de gasterij ook steeds meer uit eigen streek, en alles voor zover mogelijk uit eigen tuin. Fruit van eigen hoogstam, kruiden en vruchten uit de moestuin, honing van eigen bijen, de hop van eigen bodem en ga zo maar door. Als afval verwerker hebben ze zelf varkens in de stal staan (of buiten).

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Vanuit de boerderij waar het bier gebrouwen wordt kun je de kasteelruine van Stein zien liggen. Het ligt aan de rand van een natuurgebied, het patersbos, waar je een mooie route langs het riviertje de Ur kunt volgen. Eens zwaar onderdruk van industrieel afvalwater, maar al tientallen jaren weer helemaal schoon. In de tijd dat ik op de waterzuivering van toen nog DSM werkte, zorgden we ervoor dat dat de vijvers van de paters en de Ur, voorzien werden van water uit het Juliana kanaal door de roosters in het kanaal vrij te houden van vuil. Voor mij dus een bekende omgeving, waar ik toch al jaren niet meer geweest was.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. Het is een stap terug in de tijd, dat voel je als je de omgeving ziet.
    Het lijkt me een mooi product te zijn. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.