De sleutels
De sleutels

De sleutels

Sleutels, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Nou ja verhouding, eigenlijk kunnen we niet zonder, maar net als in een huwelijk, moet je elkaar de ruimte geven. Zoals soms een paar sokken na een wasbeurt niet meer te verenigen zijn omdat een van de twee de brui eraan gegeven heeft. Maar goed, ik was ze kwijt, de sleutel van de voordeur en de brievenbus. Zelden komen ze buiten, en bijna altijd hangen ze aan een keycord aan de kapstok. En dan begint de zoektocht, het hele huis hebben we afgezocht, en uiteraard ben ik dan degene die ze het laatst gebruikt heeft. Ik maak namelijk altijd de brievenbus leeg. Dagen hebben we gezocht, tientallen keren op dezelfde plek. We hadden een paar kasten leeggehaald met archiefstukken, zoals rekeningen en bankafschriften van jaren terug. Alles uit de mappen gehaald. en de lege mappen moesten we ook ergens kwijt. Ik pakte mijn spullen om te gaan klussen keek nog even in de brievenbus terwijl me op dat moment in de gedachten schoot dat ik wat vergeten was, leg de sleutel zichtbaar ergens neer, maar wist later niet meer waar… in de tussentijd was er een stapel met lege mappen voorgeschoven. Bij het opruimen van de milieustraat bij ons thuis, u raadt het al tadaa.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Kakel

  Wat een drama is dat. Je kan jezelf wel voor je hoofd slaan maar dan heb je nog steeds je sleutels niet. Gelukkig eind goed, al goed.
  Die tip voor de sleutel-tracker is wat voor mijn dochter.

 2. Het vervelende van je sleutels kwijt zijn is dat je ze niet kunt opbellen, zoals een zoek geraakte telefoon.
  Ik heb ze wel in de voordeur laten zitten, belde de buurman aan, wel eerlijk van hem. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Mijn huissleutel zit altijd op de voordeur. Maar ja, als je met z;n tweeën bent kan er maar één dat doen. Maar als ik iets kwijt ben ga ik eerst altijd terug denken wat ik er mee deed, vaak weet ik het dan al voor ik moet gaan zoeken.

 4. Goed dat je ze weer hebt gevonden, want zonder sleutels ben je snel in de problemen. Misschien zou je van alle sleutels een kopie kunnen laten maken bij de sleutelmaker en die op een goede duidelijke plek in huis bewaren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.