Geen stroop meer uit Schinnen
Geen stroop meer uit Schinnen

Geen stroop meer uit Schinnen

bVision & Photography

De Canisius stroopfabriek uit Schinnen is niet meer. Een icoon verdwijnt uit het landschap. De appeltjes uit Banholt moeten dus een plaatsje elders vinden, naar Schinnen is verleden tijd. Het merk blijft nog wel bestaan, maar het is niet meer van ons. Het stukje historie langs het spoor is verleden tijd. De oude fabriek, aan de andere kant van het spoor is leeg en staat in de verkoop. De stroopfabriek zelf is vrijwel geheel ontmanteld. Eerst overgenomen en nog in gebruik, maar nu vindt de productie elders, buiten Zuid Limburg plaats. Jammer, maar zo gaat dat als er geld in het spel is.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

24 Comments

 1. De appelstroom uit de Canisius stroopfabriek uit Schinnen ken ik al vanuit mijn jeugd.
  Deze fabriek gaat de zelfde weg als Flipje, wat blijft zijn herinneringen.
  Ook een heerlijk roestig weekend gewenst. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Appelstroop toen de kinderen klein waren had ik dat altijd in huis, maar tegenwoordig niet meer, misschien moet ik nog eens een pot kopen. Trouwens ik had geen idee waar deze stroop vandaan komt, maar op de foto zie ik wel de bekende pot met het groene deksel. Dus denk ik dat die stroop ook uit deze fabriek kwam. Toch jammer dat er steeds meer verdwijnt omdat het door grote firma’s wordt overgenomen.

 3. Frank-103

  Het zijn de grote ondernemingen die meer geld kunnen betalen voor kleine concurrenten en ze door een overname uit de markt halen, het zijn de verkopers die vaak geen opvolging hebben en gaan voor de hoogste opbrengst in plaats van een koper die de onderneming in dezelfde vorm voortzet. Het resultaat is een stroopfabriek en werkgelegenheid minder.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.