BMC
BMC

BMC

bVision & Photography

Di Mario van zijn weblog Di Mario.info Stuurde mij de volgende foto’s, weliswaar niet zelf gemaakt, maar door zijn moeke, maar laat ik hem dat maar even zelf verklaren:
Hoi Sjoerd,
Ik kon het toch niet laten om deze foto’s naar je te sturen. Gekregen van mijn moeke op vakantie in Lauwersoog kwam ze deze BMC tegen. Wat ik mag geloven zijn er nog maar twee modellen geregistreerd in Nederland en dan is dit ook nog de oudste. Hopelijk krijgt hij een mooi plaatsje in je garage.

Deze BMC ook wel bekend als Austin en Morris is een unieke auto in de geschiedenis van het Engelse autopark in die tijd. Als postauto, ambulance, politiewagen, je kwam ze overal tegen. Alleen zijn er niet veel van over gebleven. Deze als camper ingerichte BMC mag er echter zijn. Daar gaat mijn hart als V@nM@n wat sneller door kloppen. Als als de hele familie van bloggers mee gaat zoeken naar mooie klassiekers wordt het hier nog wat. Dankjewel moeke van Di Mario. Deze krijgt een ereplaats in mijn virtuele garage. En er komen nog een paar mooie auto’s langs de komende week. ik kan, en wil er gewoon niet meer tegelijk plaatsen, maar alles komt aan de beurt.

merk
BMC
model
Ldmw
type
Oldtimer
kenteken
AM-90-88
Kleur
Groen
Bouwjaar
1969
aantal cilinders
4 cilinder
vermogen
39 kW (53 PK)
cilinderinhoud
2200 cc
brandstof
benzine

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

  1. Frank-103

    Leuke bus! Volgens mij heb ik een modelletje van zo’n bus op de spoorbaan staan, als souvenir uit de UK. Geweldig dat zelfs de familie van bezoekers foto’s maakt voor je blog Sjoerd!

  2. Leidse Glibber

    Even een berichtje . Ondanks dat het 3 oktober heet barst het feest zaterdagavond al los. Voor zover ik kan zien ben ik tot dinsdagavond op een paar uurtjes ( te weinig) slaap na continu bezig. Er komen dan ook op verschillende tijden blogs op mijn site of even niet en dan woensdag een hele zwik 🙂 Geen idee, hoe dan ook zal blij zijn als ik vrijdag even een weekje met vakantie ga. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.