Wijngaard Sterreheim, Thull
Wijngaard Sterreheim, Thull

Wijngaard Sterreheim, Thull

bVision & Photography

In het Zuid-Limburgse Thull, ontstaat op de hellingen aan de bovenzijde richting Oirsbeek en nieuwe wijngaard, of zo je wilt, een wijnlandgoed. Op zo’n 5 hectare helling zijn zo’n 45.000 wijnstokken geplant. Ofwel meteen een van de grootste wijngaarden van Nederland. de aanplant bestaat uit:
Chardonnay (25.000 stokken)
Pinot blanc (4.500 stokken)
Pinot gris (4.500 stokken)
Gamay (3.000 stokken)
Pinot noir (8.000 stokken)
Waarvan de laatste twee een rode wijn moeten opleveren en de andere stokken een witte wijn.
De eigenaar, Gerjan Schijlen, van Wijnlandgoed Sterreheim is bekend uit de S.A.P. wereld, een IT’er. In België wordt hij kasteelheer genoemd, maar hij zit liever op de tractor. Het is een geheel nieuw wijndomein en er is nog geen druppel in de fles gekomen, maar dat komt als je naar de foto’s kijkt helemaal goed. Het moet nog groeien, zowel de druiven alsook het domein. De 5 hectare moeten er 17 worden. En zoals je van een IT’er kan verwachten daar waar mogelijk gaat alles automatisch. Alleen waren er wel veel mensen op het domein aan het (hand)werk. De aanwezige tractor stond er doelloos bij.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.