Trafo huisje in Nieuwkoop
Trafo huisje in Nieuwkoop

Trafo huisje in Nieuwkoop

bVision & Photography

Als je fietst kom je nog eens ergens, ook wel eens langs een trafohuisje. Zo ook Mirjam, aka Kakel van haar weblog Pippi’s hometown. Ze scheef me hierover het volgende:
In de buurt van de Meije zag ik dit Trafohuisje. Het staat aan de doodlopende straat Toegang. Dat is een zijweg van de Milandstraat, een doorgaande weg van Zegveld richting Woerdense Verlaat. Het huisje valt onder de gemeente Nieuwkoop. In de polder stikt het van deze huisjes. Vaak in de nabijheid van een gemaal(tje) In het midden van helemaal niets
Groetjes, Mirjam.

Die huisje staan daar uiteraard niet voor niets. Er wordt meestal niet een kabel naar zo’n huisje geleid, maar twee of meer, in een ringleiding, afhankelijk van de grote en het doel. Het is eigenlijk een trafostation met maar een afnemer, het gemaal wat ernaast staat. Alles is hier keurig verzorgt en schoon. En de fiets nog helemaal heel…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.