De Minerva
De Minerva

De Minerva

bVision & Photography

Even een zaterdags tussendoortje op weg naar de zondag, even teruggrijpen op een log dat ik weetniet hoe lang al in de planning stond, maar waar het niet van kwam om het af te maken. Eigenlijk heb ik zo’n klein vrachtwagentje ook even nodig om wat rommel weg te brengen. Ik zal zelf maar ven vertellen dat het een Minerva is, een Belgisch Automobiel uit Antwerpen en lang in gebruik geweest bij de ENCI, de eerste Nederlandse Cement Fabriek. De fabriek werd opgericht door een Amsterdammer die verhuisd was naar Antwerpen. Zoals velen in die tijd begon Sylvain de Jong rond 1900 met fietsen onder de merknaam Minerva(naar een romeinse godin). Later kwamen daar motorfietsen bij en rond 1905 werden de eerste auto’s gemaakt. Wanneer de Minerva’s op de foto’s zijn geproduceerd weet ik niet. Maar zowel de ENCI alsook Minerva zijn historie. Een een van deze gaat uiteraard naar mijn virtuele garage.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.