Compliant aan GDPR(AVG)
Compliant aan GDPR(AVG)

Compliant aan GDPR(AVG)

Een paar dagen geleden kreeg ik een waarschuwing van mijn provider dat mijn site niet voldeed aan de Europese wetgeving met betrekking tot GDPR/AVG. Zoals een ieder wellicht heeft opgemerkt is mijn site sindsdien compliant gemaakt aan de Europese wetgeving met betrekking tot AVG en het strengere GDPR. Het verschil zit niet in de interpretatie, maar de GDPR is explicieter hoe e.e.a. eruit moet zien. Het was geen eenvoudige klus, je hebt er geen gereedschap voor nodig zoals bij verbouwen. Maar daar zal ik u niet mee vermoeien, dat mag u zelf uitzoeken. In principe geldt de GDPR niet voor blogsites die de mogelijkheid tot reageren hebben uitstaan, geen YouTube filmpjes op de site hebben staan, geen statistieken bijhouden en ga zo maar door. Maar goed mijn site is aangeboden aan de regelgever(EU) en voldoet aan de eisen. Dit stuk is niet om iemand bang te maken, maar alleen om mensen na te laten denken waar al hun gegevens bekend zijn, en welke gegevens dat zijn. En denk eraan, ook bij een blogsite bent u verantwoordelijk voor de inhoud en uw lezersgegevens
Begrippen:
 • Compliant: Het begrip compliance stamt af van het Engelse werkwoord ’to comply’, wat ‘naleven’ betekent. Compliance heeft te maken met het naleven van geldende wet- en regelgeving.
 • GDPR: The General Data Protection Regulation (GDPR) consists of several rules for the (automatic) processing of personal data. This EU regulation means individuals have more rights when it comes to their personal data. And that your business must consider more rules and requirements to comply with the GDPR.
 • AVG: de Algemene verordening gegevensbescherming. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op hoe organisaties hun verwerkingen van persoonsgegevens beveiligen. Als een organisatie de beveiliging niet goed geregeld heeft, kan de AP ingrijpen. Bijvoorbeeld door een boete op te leggen.
 • Foto door Fernando Arcos

  bVision & Photography

  bVision.nl een Parkstad Limburg blog

  20 Comments

  1. Kakel

   Het klinkt hopeloos ingewikkeld. Mijn broer (tevens eigenaar van de Freeweb-server) heeft gemeld dat mijn AVG onvoldoende is. Een tijd geleden al en tot nu toe heb ik er niets aan gedaan en ik zou ook niet weten hoe.

  2. Frank-103

   Geen idee wat blogger met informatie van mijn blog doet, kan er ook niets aan wijzigen. En als iets gratis is, zoals blogger, dan ben je zelf het product. Ach, voor die 25 bezoekers per bericht maak ik me niet druk. In het meest ernstige geval delete ik het blog. Daar zal ook niemand wakker van liggen.

  3. Ik gebruik een website van wordpress.com waar ik niet aan kan veranderen. Auttomatic is daar verantwoordelijk voor. Dat zijn ze ook voor Gravatar dat in dit thema werkt. Gravatar blokkeer ik omdat die werkt op mailadressen. Het zal niet fout zjn, maar beter voorkomen dan genezen. Auttomatic plaatst ook reclames en ook daar zijn zij verantwoordelijk voor. Wat mij betreft gebruikt iedereen uBlock om die reclames te blokkeren. Daar voorkom je veel ellende mee en websites laden een stuk vlotter.

   Op m’n blog is vrijwel alles van mezelf, behalve de posters van Loesje. Maar die willen juist dat je het overal verspreidt. Op m’n blog raad ik mensen aan geen mailadres bij een reactie in te vullen. Ik heb die verplichting uitgeschakeld aangezien ik niets aan mailadressen heb.

  Reageren mag, maar hou het netjes...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.