Water, je kan er niet omheen
Water, je kan er niet omheen

Water, je kan er niet omheen

bVision & Photography

Gisteren ben ik even op pad geweest met de Clio, en met een klein ommetje ook even langs Limburgs mooiste rivier en langs de snelstromende beek van Limburg gereden. Vooral de laatste laat zich in vele gedaanten zien en veroorzaakt veelal veel schade, vooral in Valkenburg en verder. Duidelijk op de eerste foto is te zien dat ook de storm Henk daar langs is geweest (foto Geul bij Houthem).
De laatste foto is gemaakt bij de stuw van Borgharen. Het geweld van het water is gewoon indrukwekkend. Daar stroomde vanmiddag ca 1700 m3/s doorheen. Dat dendert echt wel, zoiets als het nadonderen van een bliksem. Geen vrolijk beeld en voor mij mag het wel minderen met al dat water. En dan laat ik niet eens het ergste zien.
En ik realiseer me dat het niet alleen bij ons zo is, maar onderhand in het hele (water)land.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Kakel

  Alles is zeiknat. Ondergelopen weilanden, maar dat is minder erg dan wanneer het je huis is. De volgende vraag is: hoe loos je rivierwater bij een stijgende zeespiegel? Waarom stijgt die eigenlijk. En valt er zo veel regen? Zouden mensen eindelijk wakker worden?

 2. Aan water geen gebrek, de Geul heb ik nog nooit zo wild zien stromen.
  Wel zijn het mooie foto’s geworden. hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Frank103

  Paar maanden geleden klaagden ze nog dat er te weinig water in het IJsselmeer zat, die waterdeskundigen hebben hun diploma bij een pakje boter gekregen! Nb is onze koning daar ook niet in afgestudeerd? 😉

 4. In Fryslân redden we het ook niet met het 100 jaar oude Woudagemaal om droge voeten te houden. Daarom zijn gisteren 7 van de 14 retentiepolders onder water gezet. Daarmee moet het waterpeil op de Friese boezem zo’n 3 cm verlaagd. Dat haalt net de druk eraf. En dat biedt voor de schaatsers begin volgende week misschien het perspectief van prachtige ijsvlakten

 5. De kracht van het water is angstaanjagend, we moeten maar vertrouwen hebben in de dijken en de dammen en dat die door waterstaat niet zijn verwaarloosd. In ’53 vond ik het nog grappig dat de stoeltjes van de kleuterschool ronddreven. Nu weet je beter wat het water aan kan richten en kijk je er heel anders naar. Van mij mag de regen stoppen maar ja ik heb het niet voor het zeggen natuurlijk. Toch een fijne , zij het natte , vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.