De boerderij
De boerderij

De boerderij

Het voormalige hoofdkantoor van de Staatsmijnen in Heerlen, ook wel bekend als “De Boerderij”, was een geliefd gebouw bij de bevolking van Heerlen. Het was ontworpen door rijksbouwmeester D.E.C. Knuttel en deed denken aan Limburgse vakwerkhuizen en carréboerderijen. Ondanks de populariteit van het gebouw, werd het vanaf 1986 in verschillende fasen gesloopt. De exacte reden voor de sloop is niet duidelijk. Het terrein waar het gebouw stond, heeft daarna jarenlang braak gelegen en op die plek staat nu het Coriocenter. Het is echter duidelijk dat de sloop van “De Boerderij” nog steeds vragen oproept bij de lokale bevolking. De foto is uit de veertiger jaren van de vorige eeuw, mede te zien aan die prachtige Citroën Traction Avant.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. Wat jammer dat de “De Boerderij” is gesloopt, het is een prachtig gebouw.
    Zeker een mooie Citroën Traction Avant, toen had men nog ruimte om te parkeren. Hans

    @ inderdaad Oma is ook wel gek met de buurmeisjes, jong bloed geeft vreugde.

  2. Kakel

    Zo triest wanneer dergelijke klassieke panden worden gesloopt. En altijd onomkeerbaar.
    In Rotterdam hebben ze daar ook een handje van. Wat in de WOII niet is gebombardeerd, sloopt de gemeente.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.