Pompstation Craubeek
Pompstation Craubeek

Pompstation Craubeek

bVision & Photography

Olie komt er niet naar boven en tanken kun je er ook niet, het is zelfs geen 1 aprilmop. Dit mooie pompstation vinden we aan de zevensprong in Craubeek. De zevensprong is een zijstraat van de Valkenburgerweg in Voerendaal. Die zevensprong heeft niets te maken met een spelletje maar komt af van het Limburgse sprung, ofwel bron. Hier kwam het water op zeven plaatsen uit de grond en was een ideale plaats om hier een pompstation voor drinkwater aan te leggen. Het station is zo’n 100 jaar geleden aangelegd door de gemeente Heerlen en die voorzag het drinkwater voor de inwoners van Heerlen en daarnaast ook aan die van Hoensbroek, Kerkrade en Voerendaal. Het station is nog steeds in gebruik en nu in beheer bij de Waterleiding Maatschappij Limburg(WML). Het is opgebouwd met Kunraadse steen. Een prachtig stukje Limburg in de waterwingebied de zevensprong.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Kakel

  Het zou een huis uit de Romeinse tijd kunnen zijn. Met links de pilaren en de vierkante, witte stenen. Een fraai pand. Leuke foto met de bordjes aan de boom. Je auto staat er ook gekleurd op.

 2. ik dacht in eerste instantie dat het een villa was, maar een pompstation had ik er niet verwacht.
  Een juweeltje van een pompgebouw.
  De MG past er wel bij. Hans

  Ot. Hoop voor je dat je bent gespaard op deze dag.
  Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

 3. hanscke

  Wat klein. in Noordbergum staat een pompstatiom maar die is veel groter. Niet zo mooi. En zag ik het goed? staat de mooie bolide er vlak bij geparkeerd?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.